Rövidpályás úszó vb

Világcsúccsal aranyérmes Hosszú Katinka 100 méter háton

Az Iron Lady 55.03 másodperces világcsúccsal aranyérmet nyert 100 méter háton az úszók rövidpályás világbajnokságán, Dohában.

2014.12.04 17:22MTI
Fotó: Facebook/Hosszú Katinka

Az év női úszójának választott, és a vb szerdai nyitónapján - 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen - ezüstérmet szerző magyar versenyző a szerdai előfutamból 55.70 másodperces világbajnoki csúccsal lépett tovább, majd aznap délután 56.65-tel biztosította helyét a fináléban.

A nyolcas döntőben 75 méterig együtt tempózott az ausztrál Emily Seebohmmal és az ukrán Darina Zevinával, az utolsó fordulóhoz azonban már elsőként érkezett, majd a negyedik 25 méteren látványosan elhúzott közvetlen riválisaitól.

Hosszú - aki a normál medence mellett most már rövid pályán is háromszoros világbajnok - a japán Szakai Siho 2009-ben, Berlinben úszott 55.23-as világrekordját döntötte meg.

"Azért ezt odatettem, szépen! Na, most elképesztően jól érzem magam" - lelkendezett a 100 méter vegyes elődöntője és a 800 méter gyors előtt - amint az a szövetség Facebook-oldalán olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.