Carlsen továbbra is vezet

Sakk vb-döntő: remi a nyolcadik partiban is

Döntetlennel zárult a nyolcadik parti is a Szocsiban zajló sakkvilágbajnoki páros mérkőzésen, így a címvédő Magnus Carlsen 4,5-3,5-re vezet kihívójával, Viswanathan Ananddal szemben.

2014.11.18 16:49MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Amíg hétfőn 122 lépést tettek meg a felek, mielőtt megállapodtak a remiben, addig kedden - amikor a 44 esztendős indiai nagymester vezette a világos bábukat - már a 41. lépésben véget ért a küzdelem.

A 12 partiból álló párviadalt az nyeri, aki hamarabb eléri a biztos győzelmet jelentő 6,5 pontot. A szerdai szünnapot követően a kilencedik játszmára csütörtökön kerül sor, akkor a 23 éves norvég játékos, Carlsen lesz világossal. Az esemény összdíjazása egymillió euró.

Eredmény, vb-döntő, 8. játszma (a vb honlapja alapján):
Anand (indiai, 2792 Élő-pont)-Carlsen (norvég, 2863) - döntetlen
Az állás: 4,5-3,5 Carlsen javára

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.