Röplabda-vb

Őrizetbe vették a lengyel szövetség elnökét a röplabda-vb korrupció-gyanúja miatt

A szeptemberi férfi röplabda-világbajnokság szervezésével kapcsolatos korrupció gyanúja miatt őrizetbe vette a Lengyel Röplabda Szövetség (PZPS) elnökét a lengyel központi korrupcióellenes hivatal (CBA).

2014.11.14 16:00MTI

A CBA péntek délelőtt jelentette be Miroslaw Przedpelski őrizetbe vételét és azt is, hogy a PZPS varsói székhelyén házkutatást tartott. A hivatal egy őrzővédő cég első emberét is őrizetbe vette. További információkat ugyanakkor nem közölt az ügyről.

A Radio ZET - mely már péntek reggel beszámolt a rendőri intézkedésekről - úgy értesült, hogy az őrizetbe vételeket megelőzte egy kenőpénz-átadási akció leleplezése. Przedpelskit Katowicébe menet fogták el, amikor éppen a világbajnokság összegzéséről szóló sajtótájékoztatóra tartott.



A TVN24 hírtelevízió információi szerint az eset a vb marketingügyeivel is kapcsolatos, s a szövetség marketing-elnökhelyettesét is elfogták, ám a CBA ezt nem erősítette meg.

A szeptemberi vb-n a házigazda Lengyelország világbajnok-címet szerzett, legyőzve a döntőben a címvédő brazil együttest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.