Fejescsere

Bordás Péter tervezi a Haladás új szombathelyi sportkomplexumát

A debreceni stadiont is tervező Bordás Péter vezető építész és az általa megszervezett szakmai stáb tervezi a Haladás 9,6 milliárd forintért épülő sportkomplexumát Szombathelyen.

2014.11.08 04:30MTI

A vasi megyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatón Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta: a beruházás megvalósítását nem akadályozza semmi, a 10 ezer néző befogadására alkalmas - UEFA 4-es követelményeknek megfelelő labdarúgó-stadiont is magában foglaló - sportkomplexumot terveik szerint 2016 végén vehetik majd birtokba a szombathelyiek.

Kijelentette: amint meglesznek a kiviteli tervek, megindulhat a közbeszerzési eljárás, ennek nyertese pedig számításaik szerint jövő év szeptemberében kezdheti meg az építést, amely 12-13 hónapot vesz igénybe.

Szólt arról is, hogy az építés ideje alatt a Haladás hazai mérkőzéseit a Király Gábor sportlétesítményben rendezik majd, amelyet nem a beruházást terhelő, hanem külön állami forrásból tesznek alkalmassá a célra.

Bordás Péter vezető tervező elmondta: januárban kívánják elfogadtatni az építtetővel az új stadion és sportkomplexum koncepciójának tervét, a következő hetekben minden információt és igényt összegyűjtenek, amelyeket a tervezés során igyekeznek maximálisan figyelembe venni, Céljuk, hogy a multifunkcionális létesítmény minél gazdaságosabban üzemeltethető legyen.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere elmondta, a Haladás valamennyi szakosztálya helyet kap majd az új sportkomplexumban. Hozzátette: jó ideje tart már az előkészítés, az egyeztetés, az igények és lehetőségek felmérése.

Keringer Zsolt, a szombathelyi önkormányzat informatikai osztályvezetője, a Haladás szurkolói közösségének vezetője a sajtótájékoztatón bemutatta a www.haladasstadion.hu című honlapot, amelyen figyelemmel lehet követni az új stadion felépítését, bárki hozzászólhat, s elmondhatja véleményét. Az építés fázisában egy webkamerát is kihelyeznek majd a területre, így a stadion valóban szurkolók szeme előtt épülhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.