Péntektől Linzben

Női asztalitenisz vk: Póta a tizedik kiemelt

Póta Georgina is indul a női asztaliteniszezők idei egyik legrangosabb egyéni versenyén, a péntektől vasárnapig Linzben sorra kerülő világkupán.

2014.10.16 23:30MTI
freedigitalphotos.net/antpkr

Az osztrák város tornáján húsz játékos vehet részt a kontinentális kvóták alapján, Európát nyolcan képviselik - közülük négyen ázsiai születésűek. A friss világranglistán 26., Berlinben légióskodó Póta az európai Top 12-n elért hatodik helyével érdemelte ki a meghívást, s a tizedik kiemelési helyet kapta.

A 29 éves játékos 2008 után másodszor vehet részt a versenyen. A vk-n a rangsor első nyolc helyezettjét kiemelik, a többiek pedig négy háromfős csoportban küzdenek a főtáblára jutást érő első két helyért.

A nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben zajlik majd a küzdelem. A világkupán 2010-ben vett részt legutóbb magyar szereplő, a Kuala Lumpur-i viadalon Tóth Krisztina indult.

A verseny 1996 óta íródó történetében mindig kínai játékos szerezte meg az első helyet.A linzi torna 150 ezer dollár összdíjazású, a győztes 45 ezerrel gazdagodik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.