Vajon lecsap a hóhér?

Nagy "Hóhér" József bízik a jó szereplésben

Vasárnap délután Dél-Afrikába utazott Petrányi Zoltán és Nagy "Hóhér" József (18-2), ahol a cirkálósúlyú bokszolóra pénteken WBF világbajnoki címmérkőzés vár. A magyar bokszoló a betöltetlen címért csap össze a kongói Zack Mwekassa (8-0-0) ellen.

2008.09.03 12:10profiboksz.hu

A megérkezés után a bokszoló menedzserét, Petrányi Zoltánt (Profibox Promotion) kérdeztük arról, hogy milyen körülmények közé csöppentek az ellentmondásos hírű afrikai országban.

"Több mint 20 órás utunk volt, ezért egyelőre nem vagyunk még fittek" - kezdte Petrányi Zoltán.

"Mindketten először járunk Dél-Afrikában, és tágra nyílt szemekkel ámultunk az itteni körülményeken. Sosem láttunk még deszkaviskókból álló falvakat, de itt van belőlük bőven. A Graceland Casino Palota, viszont nagyon elegáns, és minden megtalálható benne, amire szükségünk van.

Kedd délelőtt Józsi futással kezdte a napot, utána a hotelben lévő bokszteremben edzettünk, majd elvittek minket egy közeli fittnesbe, ahol szaunáztunk és úsztunk is. Az ellátásra nem lehet semmi panaszunk, hisz a hotelben lévő három étteremben egész nap korlátlanul fogyaszthatunk."

A korábbi olimpikon bízik a jó szereplésben, bár azt azért nem tagadja, nem sok információ jutott el hozzá a kiváló fizikumú ellenfélről.

"A hosszú utazás ellenére jól vagyok. Keménynek és gyorsnak éreztem magam a mai iskolázásnál, bízom a jó szereplésben." - mondta Nagy József.

"Azt várom magamtól, hogy mindent megtegyek a győzelem érdekében. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Az ellenfelemet még hírből sem ismerem. Annyit tudok róla, hogy két keze van, amivel meg akar majd ütni, és egy feje, amit leverek a helyéről!"

Az összecsapás győztese teljes jogú világbajnoka lesz a Boksz Világalapítványnak (WBF), bár - és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni - az öv korábbi tulajdonosa, a pillanatnyilag sérült Hidvégi György visszatérésekor meg kell kapja a lehetőséget arra, hogy visszaszerezze címét!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.