Birkózó-vb

Birkózás: Lalovic maradt, Hegedüs be sem került

Nenad Lalovic maradt a nemzetközi szövetség elnöke, Hegedüs Csaba nem tagja az elnökségnek.

2014.09.07 19:05MTI

További hat évig a szerb Nenad Lalovic vezeti az - új nevén - Birkózó Világszövetséget, amelynek Taskentben rendezett tisztújító közgyűlésén az elnökségbe nem került be Hegedüs Csaba, a magyar szövetség vezetője.

A hétfőn kezdődő világbajnokságot megelőző tisztújításon Lalovic az egyedüli jelölt volt az elnöki posztra és a várakozásoknak megfelelően a tagok újra bizalmat szavaztak neki. Az elnökségbe hét új tagot választottak, ám Hegedüs Csaba nem volt köztük.

A magyar sportvezető a hazai szövetség honlapjának elmondta: nem jó érzés a számára, hogy nem kapott újra bizalmat, ugyanakkor az elmúlt 12 évre visszatekintve elégedett azzal a munkával, amit a szövetség vezető testületében végzett.

"Mind a két budapesti világbajnokságot etalonnak tekintette a sportág, két olimpiának voltam a delegáltja, versenyigazgatója, számos nagy rendezvény, így korosztályos világbajnokságok vagy a bakui Golden Grand Prix-döntők felügyeletét bízták rám" - mondta a versenyzőként olimpiai bajnok Hegedüs. "Én hoztam tető alá a szövetség történetének legnagyobb értékű szponzori szerződését. Vagyis nagyon nagy kihívásoknak tudtam megfelelni, és ezt - túlzás nélkül állíthatom - bárkinek nehéz lesz utánam csinálni" - fogalmazott.

Az ülésen arról is szavaztak a tagok, hogy megváltoztatják a szövetség nevét, mely Nemzetközi Birkózó Szövetségről (FILA) Birkózó Világszövetségre (United World Wrestling, UWW) módosult.

A taskenti világbajnokság hétfőn négy szabadfogású súlycsoport küzdelmeivel kezdődik, három magyar, Gulyás Zsombor (70 kg), Veréb István (86 kg) és Csercsics Richárd (125 kg) lép szőnyegre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.