Vívás

Öttusa-vb: Kovács ötödik, Földházi sérülés miatt feladta

A három döntős magyar közül Kovács Sarolta kezdte a legjobban a pénteki napot, ötödik helyen zárta a vívást a varsói öttusa-világbajnokságon a nők hagyományos versenyében, Földházi Zsófia ugyanakkor sérülés miatt feladta a viadalt.

2014.09.05 13:05MTI

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Földházi a harmadik asszójában szenvedett térdsérülést, amely után még megpróbálta folytatni a versenyt, ám fájdalmai miatt végül visszalépett.

"Sajnos Zsófi nem tud a lábára állni. Egyelőre nem tudjuk, hogy mi lehet a baj, de vagy szalag-, vagy porc-sérülésre gyanakszunk" - mondta a honlapnak Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy az egyéniben tavaly Európa-bajnok sportoló majd a hazautazást követően esik át komolyabb vizsgálatokon.

A 2011-ben világbajnoki ezüstérmes Kovács 34 asszójából 21-et megnyert, s ezzel - két vetélytársával holtversenyben - 226 ponttal az ötödik helyről várja a második tusát, a 13.15-kor kezdődő úszást.

A csapat harmadik tagja, Alekszejev Tamara a selejtezőhöz hasonlóan ezúttal sem vívott jól, mindössze 11-szer nyert, s 166 pontot szerzett, így holtversenyben a 29. helyen áll. A versenyben az orosz Donata Rimszajtye vezet 250 ponttal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.