Most araboké lett a City

Manchester City: Thaiföldi kézből arab kézbe

Egy egyesült arab emírségekbeli cégcsoport megvásárolta az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester City csapatát.

2008.09.01 14:03MTI/ ma.hu

A hírt először egy helyi gazdasági lap tette közzé a vevő, az Abu-Dzabi Egyesült Fejlesztési és Befektetési Csoport egyik igazgatósági tagjára, Szulejman al-Fahimra hivatkozva.

Az újságnak nyilatkozó al-Fahim elmondta, hogy az üzletet vasárnap éjszaka kötötték meg. "A célunk nagyon egyszerű, ez nem más, mint hogy a Premier League legnagyobb együttese legyen a Manchester Cityből. Kezdésként szeretnénk, ha a mostani szezont az első négyben zárná a csapat" - mondta a lapnak al-Fahim.

A cégcsoport hivatalos közleményben is megerősítette az adás-vételt, melynek anyagi részleteit nem közölte, de azt kiemelte, hogy a megállapodás révén az együttessel kapcsolatos jogok a tulajdonukba kerültek.

A tulajdonosváltás egyébiránt mér érett, hiszen Thaksin Sinavatra, a klub előző tulajdonosa korrupciós ügyekbe keveredett hazájában, Thaiföldön, ahol elfogatási parancsot is adtak ki ellene, és zárolták a vagyonának nagy részét.

A dolog azért is keltett akkoriban nagy visszhangot, mivel Thaksin Sinavatra nem más, mint az előző miniszterelnök volt Thaiföldön.

Nos, ha már egy volt miniszterelnök ellen elfogatási parancsot adnak ki, akkor nagy valószínűséggel nem pár dolláros ügyről van szó…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.