Röplabda

Jótékonysági sportnap a szervátültetetteknek

Közös jótékonysági sportnapot szervez a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) szombaton 10 óra kezdettel az FTC népligeti Elek Gyula Arénájában.

2014.08.28 11:45MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A Simicskó István sportért felelős államtitkár fővédnökségével és Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozat elnökének védnökségével sorra kerülő esemény célja a röplabda és a transzplantáltak sportjának népszerűsítése.

"A szervátültetettek műtét utáni élete folyamatos orvosi ellenőrzést jelent. Sokan nem tudják, nem hiszik el, hogy a transzplantáció után életük minőségén javítanak a rendszeres sportolással, illetve életüket hosszabbítják meg azzal. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége azoknak szeretné felhívni a figyelmét, akik a halál elől megmenekülve, folyamatos félelemmel, burokban élnek, hogy sportoljanak és teljes életet éljenek" - fogalmaz a szervezők közleménye.

A sportnapon a Dunaferr és a MAFC röplabdacsapata játszik barátságos mérkőzést, majd a magyar öregfiúk válogatott mérkőzik meg a szervátültetettek csapatával. Utóbbi együttes a Dél-Afrikában rendezett XIX. szervátültetettek világjátékán aranyérmet szerzett.

A műsort Csisztu Zsuzsa moderálja, a nap végén pedig a Pa-dö-dö játszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.