Triatlon

Szombaton debütál Budapesten az Ironman

Ironman Budapest 70.3 néven rangos nemzetközi triatlon viadalt rendeznek szombaton a fővárosban, amely a világkupa-sorozat hivatalos féltávú versenye.

2014.08.21 12:56MTI
freedigitalphotos.net/Toa55

Uwe Weigert, a World Triathlon Corporation európai licensz események versenyigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az Ironmanre most először kerül sor Közép-Kelet-Európában.

"A helyszín tökéletes, biztos vagyok benne, hogy a verseny nagy siker lesz, sőt, a legjobb esemény idén Budapest életében" - jelentette ki az igazgató.

Kropkó Péter főszervező tájékoztatása szerint 57 országból közel 2000 versenyző indul a világkupán, 70 százalékuk külföldi, 44 százalék pedig még nem vett részt ilyen versenyen.

A triatlonosoknak 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21,1 kilométer futást, azaz összesen 113 kilométert, tehát 70,3 mérföldet - innen az elnevezés - kell egyhuzamban teljesíteniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.