Tét: kerek egymillió dollár

Jelimo és Vlasic ötödik sikerére készül, Bolt 100-on fut

Öt nappal a pekingi olimpia zárása után pénteken, Zürichben újabb komoly megméretés vár a világ legjobb atlétáira, hiszen ötödik állomásával folytatódik a Golden League-sorozat.

2008.08.28 18:00MTI

Az egymillió dolláros fődíjra még ketten pályáznak, a kenyai 800-as Pamela Jelimo, illetve a horvátok magasugrója, Blanka Vlasic.

A két versenyzőnő közül egyértelműen Jelimo várhatja jobb hangulatban a zürichi viadalt, miután a nyári játékokon - csakúgy mint a szezon korábbi versenyein - nagyszerű futassal győzött, s lett aranyérmes. Vlasic ugyanakkor a legrosszabbkor, az olimpia döntőjében kapott ki, több mint egy év után először.

A horvát sztár minden bizonnyal csalódott a pekingi vereség miatt, az ugyanakkor némileg enyhítheti bánatát, hogy legalább komoly szemrehányást nem tehet magának, hiszen a kínai fővárosban is remek formában ugrott és 2,05 méteres eredménnyel zárt, ugyanannyival mint a győztes belga Tia Hellebaut.

A svájci városban Vlasic számára "kötelező" a visszavágás, ha az ötkarikás arany után nem akar lecsúszni a GL-jackpotról is.

Zürichben természetesen parádés mezőny gyűlik össze: a 15 egyéni számból 11-ben a pekingi bajnok is rajthoz áll, így többek között férfi 100-on az olimpia egyik legnagyob sztárja, a 100 mellett 200-on és a 4x100-as váltóval is világcsúccsal győztes jamaicai Usain Bolt.

Férfi 110 m gáton nem fog hiányozni a kubai Dayron Robles, illetve 5000-en a Pekingben duplázó (5.000/10.000) etióp Kenenisa Bekele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.