Miguel Angel López nyert

Atlétikai Eb: Helebrandt 25. a 20 km-es gyaloglásban

Helebrandt Máté a 25. helyen végzett férfi 20 km-es gyaloglásban szerdán a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon, melyen Rácz Sándor nem ért célba.

2014.08.13 11:28MTI

Az aranyérmet a spanyol Miguel Angel López szerezte meg. A gyaloglóknak hűvös, 16-17 Celsius fokos időben, s végig esőben kellett teljesíteniük a távot, keresztül haladva a belvárososon.

Húsz kilométer után az érmek sorsáról csak másodpercek döntöttek: a világbajnoki bronzérmes Miguel Angel López két orosz versenyző előtt szinte mellbedobással nyert, az első négy helyezett két másodpercen belül ért célba. A vb-címvédő Alekszandr Ivanov egy másodperccel kapott ki spanyol riválisától. A londoni olimpián is indult Helebrandt Máté 1:27:54 órával a 25. helyen végzett a 34 fős mezőnyben.

Férfi 20 km gyaloglás, Európa-bajnok: 
Miguel Angel López (spanyol) 1:19:44 ó
2. Alekszandr Ivanov (orosz) 1:19:45
3. Gyenis Sztrelkov (orosz) 1:19:46 ...
25. Helebrandt Máté 1:27:54
Rácz Sándor nem ért célba

freedigitalphotos.net/Toa55


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.