Kajak-kenu vb

Ki korán kel... Reggeli (arany)éremeső a moszkvai világbajnokságon

És akkor a slusszpoén! A nap utolsó számában szereztük az első sprintérmet, és mindjárt egy aranyat. A mai mérleg: 4 arany, 3 ezüst, egy bronz.

2014.08.10 08:22ma.hu
Forrás: youtube.com

A Lakatos, Takács kettős 02:03.152 perccel ér célba, és több mint egy másodperccel megveri a beloruszokat. A dobogó alsó fokára az oroszok állhatnak. Nem várt viharos kezdés!

És a folytatás! A második is magyar szám lett: Kozák Danuta 500 méteren nyert. Kozák féltávnál indított egy hajrát, és bár Carrington kicsit közelített hozzá, igazából nem volt esélye ellene. Az első két vasárnapi döntőben két magyar aranyérem született!

Hogy a fiúk is letegyék névjegyüket! Ezüstérmet szerzett a kajakos Dombvári Bence 500 méteren a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon. A rajt után a középmezőnyben ment a magyar fiú, Marcus Cooper Walz állt az élre. Féltávnál Dombvári harmadik, egy jó hajrával pedig másodiknak jön fel, kis híján megfogta a dán René Holten Poulsent is.

Újabb fiúfutam újabb ezüst! K-2 500-on Dombiék a beloruszokkal csatáztak hatalmasat, de a szlovák hajó is kapaszkodott szépen. Győzött is az Erik Vlcek, Juraj Tarr kettős, mindössze 16 ezredmásodperccel Dombiék előtt. A sokáig vezető beloruszok végül egy másodpercet kapnak a szlovák és a magyar hajótól is.

Folytatódik a lányok sorozata! Aranyérmet szerzett a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajakpáros 500 méteren a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon. A szerb Olivera és Nikolina Moldovan nagyon belekezdett, elképesztő előnyt építettek ki, de túl nagy tempót diktáltak, teljesen bekötöttek, Szabóék negyed hajóval nyernek, megvan a nap harmadik magyar aranya!

És a harmadik ezüst is! Két férfi ezres döntő következik, előbb a kenu kettes (Vasbányai Henrik, Mike Róbert), majd a kajak négyes (Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel).

Féltávnál harmadik, 750-nél második a magyar kettős, a románok vezetnek nagy fölénnyel, óriási hajrá után a románok még tudtak kicsit újítani, így második lett a Vasbányai, Mike kettős.

Most már a bronz sem hiányzik a kollekcióból: harmadik lett a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kajaknégyes 1000 méteren.

És akkor a slusszpoén délelőttre! Kárász Anna, Vad Ninetta kajak kettőse! Kárászék hatalmas harjával nyernek! Nem kezdtek rosszul, majd nagyot hajráztak, több mint egy tizedet adtak a németeknek a végén. A nap utolsó számában szereztük az első sprintérmet, és mindjárt egy aranyat. A mai mérleg: 4 arany, 3 ezüst, 1 bronz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.