Sokba került

MLSZ - csaknem kétmilliós bírságot szabott ki a fegyelmi bizottság

Hat csapatot összesen 1,9 millió forintra büntetett meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a keddi ülésén.

2014.08.06 00:30MTI
freedigitalphotos.net/Naypong

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a Dunaújvárosnak és a Videotonnak 500-500 ezer forintot kell befizetnie.

Előbbi hamisított sportorvosi engedély felhasználásának kísérlete miatt kapta a szigorú büntetést, míg utóbbi a szurkolói miatt, ugyanis a székesfehérvári drukkerek az újonc elleni mérkőzésen folyamatosan trágár és kirekesztő rigmusokat kiabáltak.

Az Újpest 400 ezer forintos bírságot kapott, mivel a lila-fehér szurkolók a Diósgyőr elleni találkozón pirotechnikai eszközöket használtak, különféle tárgyakat dobáltak a pályára és megbotránkoztató rigmusokat skandáltak. Utóbbi kihágásért a vendégcsapat is 100 ezer forintos büntetésben részesült.

A testület a Nyíregyházát 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, többek között a jegyárakra vonatkozó szabályok be nem tartása miatt, az ugyanolyan kategóriájú, hasonló szektorba szóló hazai és vendégjegyek ára ugyanis nem lehet különböző.

Emellett a csapat szimpatizánsainak megbotránkoztató bekiabálásai és egy hazai szurkoló pályára rohanása is beleszámított a büntetési tétel megállapításába. A Ferencváros 100 ezer forintos büntetést kapott szurkolóinak megbotránkoztató rigmusai miatt.

Az elmúlt hétvégi fordulóban kiállított mindhárom játékosnak - a kispesti Raffaele Alcibiadének, a diósgyőri Debreceni Andrásnak és Egerszegi Tamásnak - egyaránt egy bajnoki mérkőzést kell kihagynia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.