Európa liga

Diósgyőr bravúr, az ETO máris búcsúzik Európától, Fradi vereség

A Diósgyőr nagy bravúrt végrehajtva 2-0-ra nyert a bolgár Liteksz Lovecs vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

2014.07.17 22:04MTI

Miskolci bravúr

Szivics Tomiszláv együttese Németh Milán góljával a 81. percben szerzett vezetést, a végeredményt pedig Miroslav Grumic állította be az utolsó percben.

Az első körben kettős győzelemmel továbbjutó Diósgyőr idegenbeli sikerének köszönhetően kényelmes helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót. Az első félidő jelentős részében a hazaiak akarata érvényesült, több nagy helyzetet is kialakítottak, de Antal remek védéseinek köszönhetően nem született gól.

Ezt követően kissé feljavult a Diósgyőr játéka, Egerszegi pedig az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetét hagyta ki. A fordulás után is hasonlóan alakult a játék képe, Kraszimir Balakov együttese gyakorlatilag körbelőtte Antal kapuját, de a vezetést nem tudta megszerezni.

A 81. percben aztán a magyar csapat a két új szerzeményének összjátéka gólt eredményezett: a csereként beálló Bognár István labdaszerzése után Németh Milán talált a kapuba. Ráadásul az utolsó percben egy gyors ellentámadás végén a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos góllal - amelyet Grumic szerzett - bebiztosította győzelmét a Diósgyőr.

Győri KO.

Fotó: MTI, Krizsán Csaba

A bajnoki ezüstérmes Győr hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a svéd IFK Göteborgtól a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén. Az április eleje óta veretlen vendégek már a 8. percben vezetést szereztek Lasse Vibe révén, majd Jakob Johansson az 56. percben megduplázta az előnyt, a végeredményt pedig a 83. percben May Mahlangu állította be.

A sorozatba a mostani körben bekapcsolódott Győr hazai kudarca miatt rendkívül nehéz helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót. Jobban kezdte a mérkőzést a svéd csapat, fölénye pedig hamar góllá érett. A félidő közepéig továbbra is a vendégek akarata érvényesült, majd a Győr fokozatosan átvette a játék irányítását, sőt, ígéretes akciókat vezetett, három-négy helyzetet is kidolgozott, azonban a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A folytatásban is az ETO támadott az egyenlítésért, de nem járt sikerrel, sőt, egy szöglet után kissé szerencsés góllal megduplázta előnyét a Göteborg. Ezt követően a Győr már csak erőlködött, így pedig riválisa biztosan őrizte az eredményt, sőt, a hajrában egy gyors ellentámadás végén a kegyelemdöfést is megadta.

FTC: van remény!

A bajnoki bronzérmes Ferencváros 1-0-ra kikapott a horvát HNK Rijeka vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A hazai csapat végig nagy fölényben futballozott, de a győztes gólt csak a 85. percben büntetőből tudta megszerezni Ivan Krstanovic révén. A visszavágót egy hét múlva a Puskás Ferenc Stadionban rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.