Sport és politika

Szétlőtt futball - Izrael mindig idegenben, orosz-ukrán kizárt

Az izraeli együtteseknek a Gázai övezetben zajló fegyveres összecsapások miatt kell alternatív megoldást keresniük, vagyis kénytelenek az országon kívül, semleges pályán vendégül látni riválisaikat.

2014.07.17 21:01MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/khunaspix

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) úgy döntött csütörtöki ülésén, hogy az izraeli klubcsapatok sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa Ligában nem fogadhatják saját pályájukon ellenfelüket, orosz-ukrán párharc pedig nem alakulhat ki a pénteki sorsoláson.

Az izraeli együtteseknek a Gázai övezetben zajló fegyveres összecsapások miatt kell alternatív megoldást keresniük, vagyis kénytelenek az országon kívül, semleges pályán vendégül látni riválisaikat. Az Európa Ligában csütörtökön a Hapoel Tel-Aviv és a Hapoel Beer Sheva idegenben lép pályára, a BL-ben a Makkabi Tel-Aviv kedden 1-0-ra nyert Andorrában a Santa Coloma vendégeként, a jövő heti visszavágókra azonban az UEFA mostani döntése nyomán új helyszínt kell keresniük a kluboknak.

A kontinentális szövetség arról is határozott, hogy az ukrán-orosz konfliktus miatt a két ország futballcsapatai nem sorsolhatóak össze a következő körben. A BL- és az EL-selejtező harmadik fordulójának sorsolását pénteken tartják a svájci Nyonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.