Foci vb - 2014

Az argentin államfő egyetlen mérkőzést sem nézett

Cristina Fernández de Kirchner, Argentína államfője bevallotta, hogy a brazíliai világbajnokságon ezüstérmesként zárt labdarúgó-válogatott egyetlen mérkőzését sem tekintette meg, ezzel együtt büszke a nemzeti csapatra.

2014.07.15 11:09MTI
Fotó: Facebook/Cristina Fernández de Kirchner

"Egy találkozót sem láttam, a tegnapi döntőt sem" - mondta hétfőn, a válogatott hazaérkezésekor tartott beszédében Kirchner, utalva a vasárnap esti, hosszabbítás után 1-0-s német győzelemmel záruló fináléra.

A politikus a Buenos Aires közelében található Ezeiza repülőtéren fogadta a válogatottat, amelyet egyébként nagyon megdicsért.

"Mérhetetlenül büszke vagyok arra, ahogyan önök a tudásukkal méltón és büszkén képviselték Argentínát" - jelentette ki, s hozzátette, a futballisták lendületesen, szenvedélyesen és csapatként játszottak a vb-n.

Az argentin államfő torokgyulladásra hivatkozva utasította el Dilma Rousseff brazil elnök fináléra szóló meghívását. A Maracana Stadionban rendezett döntőn a német politikusok közül Angela Merkel kancellár és Joachim Gauck államfő is jelen volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.