Nem kedvezett az időjárás

Röviddel a cél előtt bukott el a rekordkísérlet

Scott Donaldson akart lenni az első ember, aki Ausztráliából egyedül átkajakozik Új-Zélandra.

2014.07.11 16:19MTI
Forrás: YouTube

A rossz időjárás miatt röviddel a cél előtt fel kellett adnia rekordkísérletét egy új-zélandi kajakosnak, aki a világon elsőként egyedül akart Ausztráliából Új-Zélandra evezni.

Scott Donaldsont egy mentőhelikopter emelte ki a vízből 83 kilométerre az új-zélandi partoktól - közölte a parti őrség pénteken.

A sportoló vészjelzést küldött. Donaldson akart lenni az első ember, aki Ausztráliából egyedül átkajakozik Új-Zélandra. Korábban úgy becsülte, hogy a 2000 kilométeres táv megtételéhez 50-70 napra lesz szüksége, de egyre jobban elsodródott az új-zélandi Északi-sziget nyugati partjaitól, és napokig nem tudott evezni a rossz időjárás miatt.

Ugyanezen rekord felállítását kísérelte meg 2007-ben Andrew McAuley ausztrál kajakos is, ő azonban a kísérlet közben halálos balesetet szenvedett. Kajakját üresen találták meg a parton.

A tengert sikeresen szelte át viszont kajakon a Justin Jones-James Castrission páros 2008-ban, az evezősök közült pedig 1977-ben Colin Quincey, fia, 2010-ben fia, Shaun Quincey, valamint 2007-ben egy ausztrál evezős négyes is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.