EL - eddig jó

1/1: kiütötte máltai ellenfelét a Diósgyőr

A Diósgyőr 4-1-re nyert a máltai Birkirkara vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, így kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel jutott tovább.

2014.07.10 21:33MTI

Azt, hogy a magyar csapat kivel találkozik a következő körben, egyelőre nem lehet tudni, ugyanis a bolgár Liteksz Lovecs és moldovai Veris Chisinau párharcának visszavágóját - amelynek győztese lesz majd Szivics Tomiszláv együttesének ellenfele - a nagy esőzés miatt elhalasztották. Ezt a mérkőzést várhatóan pénteken új helyszínen pótolják.

Az első félidő jelentős részében a Diósgyőr futballozott mezőnyfölényben, azonban ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Szivics Tomiszláv együttese ennek ellenére vezetést szerzett, igaz, Elek góljánál a máltaiak kapusa hatalmasat hibázott, ugyanis gyakorlatilag egy beadást paskolt a hálóba. Nem sokkal a szünet előtt szinte a semmiből egyenlítettek a hazaiak, ez pedig kissé megzavarta a magyar csapatot, amelynek így jókor jött a pihenő. A fordulást követő első percekben a Diósgyőr térfelén zajlott a játék, de a magyar csapat kijött a szorításból.

A DVTK nem sokkal később ismét vezetést szerzett, újfent a máltai kapusnak köszönhetően, aki ezúttal Husic lövését "nézte el". Öt perccel később eldöntötte a továbbjutást a Diósgyőr, a csereként beállt Barczi révén. A hajrában a hazaiak mindent megtettek a szépítésért, ennek ellenére egy másik csere, Marjanovic megszerezte a negyedik magyar találatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.