Vb-2014

Megérdemelt győzelmet emlegetnek az argentinok

Az argentin játékosok megérdemeltnek érzik a döntőbe jutásukat a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, a hollandok elleni büntetőpárbaj hőse, a kapus Sergio Romero többek között Louis van Gaalnak, a hollandok szövetségi kapitányának is köszönetet mondott.

2014.07.10 10:04MTI

"A szurkolóinknak üzenem, hogy élvezzék ki a pillanatot, mi is ezt tesszük, aztán holnaptól már a fináléra készülünk" - mondta boldogan Romero. "A 11-eseknél a szerencse dönt, ez az igazság. Magabiztosan álltam a kapuba, s végül minden jól alakult."

Az AS Monaco hálóőre a holland szakvezetőnek azért hálálkodott, mert Van Gaal volt első európai klubjának, az AZ Alkmaarnak a vezetőedzője. "Rengeteget segített nekem, amikor megérkeztem Hollandiába, egy számomra teljesen idegen országba. Az elején nem beszéltem a nyelvet, ő viszont beszélt spanyolul és mindenben segített" - méltatta a trénert a kapus. Lionel Messi, az argentinok sztárja egy közösségi oldalra írt bejegyzésében méltatta csapattársait.

"Büszke vagyok arra, hogy ennek az együttesnek a tagja lehetek. Mindenki fenomenális a csapatban, micsoda meccset játszottak. Őrület, döntőben vagyunk. Élvezzük, még egy kis lépés kell" - írta az FC Barcelona sztárja. "Nem volt egy briliáns mérkőzés, de összességében mi voltunk a jobbak" - mondta Ezekiel Lavezzi, a Paris Saint-Germain támadója.

"Argentína volt az a csapat, amelyik többet támadott, a hollandok nem igazán tudtak problémát okozni nekünk." Alejandro Sabella szövetségi kapitány lelkesen beszélt csapatáról, külön kiemelve Romero kapust, illetve Javier Mascheranót, aki a rendes játékidő utolsó pillanataiban óriásit mentett, amikor blokkolta Arjen Robben közeli lövését.

"Mascherano szimbólum, egy különleges képességű futballista, a pályán és azon kívül is emblematikus figura" - méltatta az FC Barcelona játékosát a szakember.

A tréner az elődöntő utáni sajtótájékoztatón már a fináléra is előretekintett: "Örülnénk, ha lenne még egy-két plusz napunk pihenni a finálé előtt, mert a játékosaim közül néhányan sérültek, fáradtak, elgyötörtek, egy háború nyomait viselik magukon. Vár ránk egy döntő, melyre egy nappal kevesebbet pihenhetünk riválisunknál, ráadásul egy olyan nagyszerű csapat ellen, mint a német. Ugyanakkor kemény munkával, eltökéltséggel és komolysággal fogunk mindent megtenni, amit csak tudunk, hogy a csúcsra jussunk."

Az argentin-német finálé vasárnap 21 órakor kezdődik a riói Maracana Stadionban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.