Vb-2014

Mégiscsak lemondott a dél-koreaiak kapitánya

"Elnézést kérek a szurkolóktól, mert csalódást okoztam, sok hibát követtem el."

2014.07.10 09:49MTI
freedigitalphotos.net/vectorolie

Egy héttel ezelőtti döntése ellenére mégis távozik posztjáról Hong Mjung Bo, a brazíliai világbajnokság csoportköre után búcsúzott dél-koreai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Elnézést kérek a szurkolóktól, mert csalódást okoztam, sok hibát követtem el" - közölte csütörtökön a 45 éves tréner, aki ugyan benyújtotta lemondását az utolsó csoportmeccs után, ám a szövetség elnöke, Csung Mong Gju egy hete meggyőzte arról, hogy folytassa a munkát.

Az akkori bejelentés úgy hangzott, hogy a kapitány a jövő évi Ázsia-bajnokság végéig "biztosan marad a helyén".

A dél-koreai válogatott Brazíliában Belgium és Algéria legjobbjaitól is kikapott, míg Oroszország csapatával 1-1-es döntetlent játszott, így 1998 óta először nem jutott tovább csoportjából.

A drukkerek a szöuli reptéren megdobálták a hazaérkező futballistákat, illetve a "dél-koreai labdarúgás meghalt" feliratú transzparensekkel várták "kedvenceiket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.