Vb-2014

Brazil öröm és bánat

A házigazda brazilok örömmámorban úsztak azt követően, hogy válogatottjuk pénteken 2-1-re legyőzte Kolumbia csapatát a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, ezzel 2002 után újra bejutott a legjobb négy közé, az ünneplést azonban beárnyékolta legnagyobb sztárjuk, Neymar súlyos sérülése.

2014.07.05 13:35MTI
Forrás: Wikipedia

A pénteki, fortalezai összecsapáson Thiago Silva már a 7. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik a 69. percben David Luiz látványos szabadrúgásgóljával növelték az előnyüket. A történetük első vb-negyeddöntőjét játszó kolumbiaiak szépítő gólját a torna góllövőlistáját vezető, hatodszor eredményes James Rodriguez szerezte büntetőből, a 80. percben.

"Nagyszerű mérkőzés volt, mindkét csapat csodálatos futballt játszott" - értékelt az érzelmeit szabadjára engedő Luiz, aki a lefújást követően imádkozott a játéktéren, s vigasztalóan átölelte Rodriguezt.

A brazilok a franciákat kiejtő németekkel találkoznak majd a keddi, Belo Horizonte-i elődöntőben, amelyben két kontinens két különböző stílusú válogatottja csap össze, s amelyet borítékolhatóan óriási érdeklődés kísér majd világszerte.

"Óriási meccs lesz. Klasszikus, ami a vb-történelmet illeti. Biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény ütközet vár ránk" - folytatta Luiz.

A könnyeivel küszködő Rodriguez vigasztalhatatlan volt a lefújást követően annak ellenére, hogy Brazíliában nyújtott teljesítményét várhatóan sokáig nem fogják elfelejteni.

"Szerettük volna folytatni, de emelt fővel távozhatunk. Köszönjük, Kolumbia! Szomorúak vagyunk, de egyúttal büszkék is, mert mindent megtettünk" - mondta.

A lefújás után Brazília szerte féktelen partik kezdődtek, az emberek - akik biztosak benne, hogy csapatuk hazai környezetben megnyeri története hatodik világbajnoki címét - az utcákon ünnepeltek, s tűzijátékokkal köszöntötték kedvenceiket.

Az örömbe később ugyanakkor üröm vegyült, nem is kicsi, ugyanis kiderült, hogy Neymar - akit a meccs hajrájában Juan Zuniga hátba térdelt - csigolyatörést szenvedett, így Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány a torna hátralévő részében már nem számíthat a játékára.

A 22 éves támadó sérülésének híre futótűzként terjedt, s alaposan lecsillapította az ünneplőket. David Luiz a hír hallatán elsírta magát:

"Mindenben támogatni fogjuk, ott leszünk mellette. A pályán is megmutatjuk, milyen erős csapat is vagyunk. Nagyon aggódom, imádkozni fogunk érte" - fogalmazott.

A válogatott orvosa szerint a sérülés nem annyira súlyos, hogy műtéti beavatkozást igényeljen, de Neymar néhány hétig biztosan nem léphet pályára, mert a sérült testrészt mozdulatlan állapotban kell tartani. A futballistának a harmadik ágyékcsigolyája tört el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.