Vb-nyolcaddöntő

Drámai amerikai búcsú, belga-argentin a nyolc között

A belga válogatott hosszabbításban 2-1-re legyőzte az amerikai csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság utolsó, keddi nyolcaddöntőjében.

2014.07.02 00:35MTI
Fotó: facebook/FIFA World Cup

Az európai együttes hiába játszott hatalmas fölényben, Tim Howard amerikai kapus bravúrjai miatt gól nélküli döntetlennel zárult a rendes játékidő, de aztán a ráadásban előbb Kevin De Bruyne talált a kapuba 93. percben, majd a 105. percben a csereként beálló Romelu Lukaku is eredményes volt, Julian Green pedig már csak szépíteni tudott a hátralévő időben.

A belgák 1986 óta először kerültek a legjobb nyolc közé, mostani sikerük pedig egyúttal azt jelenti, hogy valamennyi nyolcaddöntőben a csoportgyőztesek nyertek. Marc Wilmots szövetségi kapitány csapata szombaton Argentínával találkozik az elődöntőbe jutásért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.