Wimbledon

Bombameglepetés: Nadal kiesett, ausztrál tinédzser búcsúztatta

A világelső spanyol Rafael Nadal kiesett a nyolcaddöntőben kedden a wimbledoni teniszbajnokságon, miután nagy meglepetésre kikapott a világranglistán 144., 19 éves ausztrál Nick Kyrgiostól.

2014.07.01 21:01MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/ace

A tavaly profinak álló tinédzser - aki a londoni tornáig összesen tíz ATP-mérkőzést vívott - 37 ászt ütött a kétszeres wimbledoni bajnoknak, aki nemrég a Roland Garroson gyűjtötte be 14. Grand Slam-trófeáját. A 2004-es bajnok Marija Sarapova ugyancsak búcsúzott a nyolcaddöntőben, a 27 éves orosz játékost - aki a hónap elején megnyerte a párizsi GS-versenyt - a német Angelique Kerber verte három szettben.

A 23. helyen kiemelt cseh Lucie Safarova ugyanakkor már az elődöntőbe jutott - 37. Grand Slam-tornáján ez a legjobb szereplése -, miután simán verte az orosz Jekatyerina Makarovát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.