Búcsú az Elefántoktól

Görög dráma, Görögország-Costa Rica és Kolumbia-Uruguay a 16 között

A görög válogatott egy hosszabbításban értékesített büntetővel 2-1-re legyőzte az elefántcsontparti csapatot és jutott a legjobb tizenhat közé.

2014.06.25 00:01MTI
Fotó: facebook/FIFA World Cup

A görög válogatott egy 92. percben értékesített büntetővel 2-1-re legyőzte az elefántcsontparti csapatot a keddi, 3. fordulós mérkőzésén, így Kolumbia mögött másodikként továbbjutott a C csoportból a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

A szeptembertől a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő görögök a szünet előtt vezetést szereztek Andreasz Szamarisz révén, de az afrikai csapat a 74. percben Wilfried Bony találatával egyenlített.

Amikor már úgy tűnt, hogy Elefántcsontpart jut a nyolcaddöntőbe, akkor az európai gárda 11-est kapott, melyet Jorgosz Szamarasz lőtt a hálóba a hosszabbítás utolsó pillanataiban. A másik mérkőzésen a japánok nem tudtak mit kezdeni az önbizalommal telve futballozó kolumbiaiakkal, akik 4-1-es sikert arattak, így százszázalékos teljesítménnyel megnyerték a C csoportot. Kolumbia szombaton Uruguayjal, Görögország pedig vasárnap Costa Ricával találkozik a nyolcaddöntőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.