Vízilabda Világliga

Nem bírtunk Szerbiával

Ezüstérmes lett a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga dubaji szuperdöntőjében, miután a szombati fináléban 10-6-ra kikapott a szerb csapattól. Benedek szerint a fiúk még messze vannak céljaiktól.

2014.06.21 18:09MTI
Fotó: Facebook/VLV

A magyarok az ausztrálok 11-5-ös, a kanadaiak 10-3-as és az amerikaiak 16-9-es legyőzésével jutottak tovább a csoportjukból, majd a negyeddöntőben 13-5-re verték a kínaiakat, az elődöntőben pedig 10-8-ra a montenegróiakat.

A szombati döntőben az első negyedben még tapadtak a szerbekre, a másodikban viszont négy gólt kaptak, miközben egyet sem dobtak, ez pedig meghatározta a mérkőzés kimenetelét. A harmadik szakaszban tovább nőtt a különbség, s csak az utolsó negyedet nyerték meg a magyarok.

A bronzérmet a montenegróiak szerezték meg, akik büntetőkkel győzték le az ausztrálokat.

A VLV - VíziLabdaVálogatott - közösségi oldalán olvasható poszt szerint Benedek Tibor közvetlenül a lefújás után ezt nyilatkozta:

- Láthatóan ez a szerb csapat ma jobb volt nálunk, ehhez kétség sem fért. Annyiban tudok örülni csak, hogy így legalább látjuk, hogy még nagyon messze vagyunk a céljainktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.