Foci vb - 2014

C. Ronaldo a portugálok minden reménye

A portugálok az amerikaiakkal csapnak össze a brazíliai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi játéknapján a G csoportban, s előbbi együttesnél abban bíznak, hogy világsztárjuk, Cristiano Ronaldo egészségesen lép majd pályára.

2014.06.21 16:25MTI
Fotó: Facebook/Cristiano Ronaldo

A portugálok az első körben kiütéses, 4-0-s vereséget szenvedtek a németektől, míg az Egyesült Államok csapata némi meglepetésre 2-1-re legyőzte Ghánát.

A kétszeres aranylabdás Cristiano Ronaldo térdsérüléssel bajlódik, szerdán hamarabb fejezte be az edzést, mint társai, de a válogatott stábja semmit sem közölt a Real Madrid támadójának állapotáról.

"Én nem vagyok orvos, de amit láttam, az alapján azt mondom, rendben van" - nyilatkozta ugyanakkor Miguel Veloso, a csapat középpályása, aki hozzátette, Ronaldo teljes értékű edzésmunkát végzett.

A portugálok történetük legnagyobb különbségű világbajnoki vereségéből "lábadoznak", ráadásul a németek elleni meccsen Pepe, a védelem meghatározó alakja piros lapot kapott, emiatt a nemzetközi szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága egy találkozóról eltiltotta.

Paolo Bento szövetségi kapitánynak azonban nemcsak Pepe, hanem a sérült balhátvéd, Fabio Coentrao helyettesét is meg kell találnia az összecsapásig, amely a portugálok számára óriási téttel bír: ha kikapnak, nagy valószínűséggel kiesnek, ha viszont győznek, marad reális esélyük a nyolcaddöntőbe jutásra.

Mindezt az amerikaiak is tudják, ők azonban magabiztosan léphetnek pályára, miután Ghána legyőzésével kedvező helyzetbe kerültek a továbbjutást illetően, ráadásul eredményes játékkal rukkoltak elő az első mérkőzésükön.

Jürgen Klinsmann, az Egyesült Államok német szövetségi kapitánya arra számít, hogy a portugálok óriási erőbedobással küzdenek majd: "azt hiszem, meglehetősen felbőszülten érkeznek a meccsre. Nem tudom, Ronaldo mire képes, amikor dühös, de nekünk csak az lehet a célunk, hogy megmutassuk az ellenfélnek, mennyire jók vagyunk."

A két együttes csupán egy tétmérkőzést vívott eddig egymással, mégpedig a 2002-es vb csoportkörében. Akkor az amerikaiak 3-2-re nyertek, s azzal bejutottak a legjobb 16 közé. Most egy hasonló eredmény vélhetően szintén továbbjutást érne a számukra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.