Uruguay-Anglia 2-1

Luis Suárez megérkezett: Anglia a szakadék szélén, Uruguay örömmámorban

Az uruguayi válogatott Luis Suárez duplájával 2-1-re nyert az angol csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

2014.06.19 23:00MTI
Fotó: facebook/FIFA World Cup

A legutóbbi vb-n negyedik dél-amerikaiak az angol Premier League-ben érdekelt Liverpoollal ezüstérmes és gólkirály csatár fejesével szereztek vezetést a 39. percben, a fordulást követően a 75. percben Wayne Rooney egyenlített pályafutása első vb-góljával. Suárez aztán a 85. percben kegyetlenül bebombázott egy ziccert, ezzel eldöntötte az összecsapást.

Az angoloknak ezzel a vereséggel minimálisra csökkentek a továbbjutási esélyeik. A csoport másik mérkőzését, az első fordulóban egyaránt három pontot szerző Olaszország és Costa Rica találkozik egymással. Az első félidőben leginkább a középpályán harcoltak egymással a csapatok, az első igazi lehetőségre a 33. percig kellett várni, ekkor Rooney egy szabadrúgás után fél méterről fejelt a felső lécre.

A hajrában aztán egy gyönyörű támadás végén vezetést szereztek az uruguayiak, a Premier League gólkirálya, Luis Suárez volt eredményes. A fordulást követő első pillanatokban a dél-amerikaiak megpróbálták eldönteni a három pont sorsát, de kihagyták a helyzeteket. Ezután az angolok vették át az irányítást, Rooney egyenlíthetett is volna, de hatalmas helyzetben hibázott.

Az angolok hiába birtokolták többet a labdát a folytatásban, a kapura nem igazán jelentettek veszélyt, ennek ellenére összejött az egyenlítés, Rooney megtörte az átkot, és tizedik világbajnoki mérkőzésén megszerezte az első gólját. A hajrában mindkét csapat a győzelemre hajtott, a döntő tényező pedig Suárez volt, aki egy előre vágott labda után kíméletlenül használta ki ziccerét, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.