Foci-vb

Diego Costa egyre közelebb a Chelsea-hez

Diego Costa, a brazíliai világbajnokságon szereplő, címvédő spanyol labdarúgó-válogatott támadója egyre közelebb áll ahhoz, hogy az angol élvonalban szereplő Chelsea-be igazoljon.

2014.06.16 18:12MTI
freedigitalphotos.net/Rawich

A brazilnak született, de már öt spanyol válogatottsággal rendelkező Costa jelenleg még a spanyol bajnok, Bajnokok-ligája döntős Atlético Madrid játékosa, ám kiváló idényével több európai élklub érdeklődését is felkeltette.

A The Guardian június elején számolt be róla, hogy a csatár a londoni klubnál átesett az átigazolások alkalmával szokásos orvosi vizsgálaton. "Miért pont a Chelsea? Mert mindig is szerettem volna játszani a Premier League-ben - idézte hétfőn a goal.com internetes sportoldal a 25 esztendős támadót. - A Chelsea a legjobbak közé tartozik a világon, sok oka van, hogy így döntöttem."

"Minden bajnokság más, de keményen fogok dolgozni azért, hogy beilleszkedjek az angol stílusba. A folyamat jó irányba halad, ha így folytatódnak a dolgok, ebben a csapatban szerepelek a következő szezontól" - mondta Diego Costa, akinek a kivásárlási ára valamivel több, mint 40 millió euró (közel 12,3 milliárd forint).

Ennyit kell kifizetnie a londoni együttesnek, hogy soraiban tudhassa a szezonban 27 bajnoki találatot jegyző Costát, aki ezzel a teljesítménnyel negyedik helyen zárt a legjobb európai góllövőnek járó Aranycipőért folytatott versenyfutásban.

A portugál José Mourinho irányította Chelsea múlt csütörtökön már megszerzett egy játékost a spanyol válogatottból: a világ- és Európa-bajnok Cesc Fabregas az FC Barcelonát hagyja ott a londoni Kékek kedvéért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.