Foci-vb

Drogba az elefántcsontpartiak hőse

A csereként beállt Didier Drogbát dicsérte Sabri Lamouchi, a brazíliai világbajnokságon szereplő elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Japán 2-1-es legyőzése után.

2014.06.15 15:47MTI
Forrás: YouTube

Lamouchi kiemelte, hogy a 62. percben Serey Die helyén pályára lépő 36 esztendős klasszis jelenléte élénkítette fel annyira csapata játékát, hogy négy perc alatt meg tudta fordítani a mérkőzést.

"Egy olyan játékos, mint Drogba, akár a padon ül, akár a pályán van, nagy hatással van a többiekre" - mondta a 42 esztendős francia szakember. - "Kényszerű pihentetés miatt kezdett a kispadon. Az erőnléte egy korábbi sérülés miatt még nem tökéletes, de amikor beállt, rögtön megváltozott minden."

A vesztes Japán együttest vezető Alberto Zaccheroni nem volt elégedett a látottakkal: "Más teljesítményre számítottam. Nagyon rövid idő alatt kaptunk két gólt, ez a koncentráció hiányára utal" - mondta Zaccheroni.

- "A dolgunk most az, hogy elemezzük a hibáinkat, magasan tartsuk a csapat morálját, és felkészüljünk a következő két találkozóra." A C csoport másik mérkőzésén Kolumbia 3-0-ra verte Görögországot.

A győztes dél-amerikai válogatott mestere, az argentin José Pekerman boldogan nyilatkozott a találkozó után. "Lelkes, nagyon koncentrált játékkal sikerült megvalósítani azt, amit előre elterveztünk. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó teljesítményt nyújtani a világbajnokságon" - fejezte ki büszkeségét a 64 esztendős Pekerman.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.