Végül megtörtek a horvátok

Neymar dupla, ajándék büntető, brazil győzelem a nyitómeccsen

A házigazda brazil labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 3-1-re győzött a világbajnokság Sao Paulóban rendezett csütörtöki nyitómérkőzésén a horvát csapat ellen.

2014.06.13 00:14MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Danilo Rizzuti

A horvátok Marcelo öngóljával a 11. percben kerültek előnybe, majd Neymar előbb a 29. percben egyenlített, majd a 71. percben 11-esből vezetéshez juttatta csapatát, a végeredményt pedig Oscar állította be a 91. percben. A brazilok sorozatban kilencedik alkalommal nyerték meg első vb-meccsüket, illetve folytatódott az a sorozat, hogy a hivatalos nyitómeccseken a hazai csapat még veretlen.

A csoport, 1. forduló: Brazília-Horvátország 3-1 (1-1)
Sao Paulo, Corinthians Aréna, 62 600 néző, v.: Nisimura Juicsi (japán)

gólszerzők: Neymar (29., 71., utóbbit 11-esből), Oscar (91.), illetve Marcelo (11., öngól)
sárga lap: Neymar (27.), Luiz Gustavo (88.), illetve Corluka (65.), Lovren (69.)

Az első perctől a házigazda brazil válogatott irányított, de a horvátok labdaszerzéskor bátran megindultak előre és gyors ellentámadásaik veszélyesebbek voltak. Egy ilyen akció végén - ha szerencsésen is, de - egy öngóllal vezetést szereztek. A hazaiak aztán a félidő derekán ocsúdtak fel igazán, akkor Pletikosának kellett többször védenie.

Amikor már úgy tűnt, a horvátok már éppen kezdték átvészelték ezt a szakaszt, akkor Neymar egyenlített egy nem túl erős, de annál pontosabb lövéssel. A szünetig hátralévő időben egyre nagyobb fölényben játszottak a brazilok, de újabb gólt már nem értek el. A folytatásra visszaesett a játék színvonala. A brazilok ugyan továbbra is többet birtokolták a labdát, de mezőnyfölényük meddő volt, ugyanis a horvátok stabilan védekeztek, így helyzet sem igazán alakult ki.

A dél-amerikai együttes aztán kapott egy véleményesnek tűnő 11-est, amelyet Neymar értékesített. A hajrában ugyan támadtak a horvátok az egyenlítésért, még lehetőségük is akadt a gólszerzésre, de a végén egy gyors brazil ellentámadás végleg megpecsételte a sorsukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.