Amy Van Dyken

Gerincsérülést szenvedett a hatszoros olimpiai bajnok úszónő

A 41 éves Van Dyken még péntek este bukott quadjával. Szerencséjére férje, Tom Rouen - a Denver Broncos korábbi amerikaifutballistája - mellette volt.

2014.06.10 10:15MTI
Forrás: youtube.com

Balesetben gerincsérülést szenvedett Amy Van Dyken hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszónő.

A 41 éves Van Dyken még péntek este bukott quadjával. Szerencséjére férje, Tom Rouen - a Denver Broncos korábbi amerikaifutballistája - mellette volt, ő értesítette a mentőket, akik a sérültet helikopterrel egy arizonai kórházba szállították, ahol megműtötték. Állapota stabil.

Van Dyken az 1996-os atlantai olimpián 50 méter gyorson és 100 méter pillangón, valamint a 4x100-as gyors- és a 4x100-as vegyesváltó tagjaként lett aranyérmes. Ő volt az első amerikai női sportoló, aki egy olimpián négyszer állhatott fel a dobogó felső fokára. A 2000-es sydneyi játékokon két váltóban újfent aranyérmes lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.