Profik

Amelie Mauresmo lett Andy Murray edzője

A női tenisz-világranglista korábbi vezetője, a francia Amelie Mauresmo lett Andy Murray edzője.

2014.06.09 03:30MTI
freedigitalphotos.net/artur84

Az ATP-rangsorban jelenleg nyolcadik, wimbledoni bajnok brit játékos vasárnap jelentette be az együttműködés tényét, hozzátéve, hogy az "minimum a füves pályás szezonra" szól.

"Nagyon izgatottan várom a közös munkát Amelie-vel, akire mindig is felnéztem és akit mindig is csodáltam" - fogalmazott Murray, aki a jelenleg zajló párizsi francia nyílt teniszbajnokságon az elődöntőben búcsúzott, a címvédő spanyol Rafael Nadal verte meg három sima játszmában.

A 2009 végén visszavonult 34 éves Mauresmo 2006-ban megnyerte az Australian Opent és Wimbledont, jelenleg pedig a francia Fed Kupa-csapat kapitánya.

Murray március óta volt edző nélkül, akkor szakított - kétéves együttműködés után - Ivan Lendllel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.