Foci-VB

Örülhet is, meg nem is a német válogatott

Győzelemmel zárult a németek számára az utolsó, felkészítő mérkőzés, mégsem lehet felhőtlen a boldogságuk - sérülés árnyékolta be a meccset.

2014.06.07 08:45MTI
Forrás: Wikipedia

A német labdarúgó-válogatott győzelemmel hangolt a jövő csütörtökön kezdődő világbajnokságra, mivel péntek este felkészülési találkozón 6-1-re legyőzte az örmény együttest Mainzban.

A legutóbb bronzérmes együttes kispadján így már 11 mérkőzés óta veretlen Joachim Löw szövetségi kapitány, akinek ez nyolcéves regnálása során rekord.

Az összecsapáson Miroslav Klose megszerezte 69. válogatott találatát, ezzel már ő a Nationalelf történetének legeredményesebb játékosa, és átadta a múltnak Gerd Müller 40 évig fennálló 68 gólos csúcsát.

A németek mégsem örülhetnek felhőtlenül, az első félidőben ugyanis Marco Reus bokája megsérült, és a támadót további vizsgálatra kórházba kellett szállítani.

Frissítés

Az orvosi vizsgálatok pedig megállapították, hogy részleges bokaszalagszakadást szenvedett, felépülése közel két hónapot vesz igénybe.

A kiváló idényt futott Reus helyére Shkodran Mustafit, a Sampdoria védőjét hívta be a keretbe Joachim Löw szövetségi kapitány.



A németek a ghánaiakkal, a portugálokkal és az amerikaiakkal találkoznak majd a brazíliai torna csoportküzdelmei során.

A vb-házigazda brazilok 1-0-ra verték a szerbeket.

Eredmény:
Németország-Örményország 6-1 (0-0)
Brazília-Szerbia 1-0 (0-0)

korábban:
Oroszország-Marokkó 2-0 (1-0)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.