NHL

Nyugatról a Kings jutott a döntőbe

A Kings a mostani rájátszásban mindhárom párharcát hét mérkőzésen nyerte meg, s ez volt a playoffban a hetedik olyan találkozója, amely után kieshetett volna.

2014.06.02 09:55MTI

A 2012-es bajnok Los Angeles Kings lesz a New York Rangers ellenfele az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjében, miután vasárnap hosszabbítást követően győzött a címvédő Chicago Blackhawks otthonában, s ezzel 4-3-ra megnyerte a Nyugati főcsoport fináléját.

A párharcban 1-3-ról felálló Blackhawks már 2-0-ra, majd 3-2-re és 4-3-ra is vezetett a meccsen, amelynek harmadik harmadában a szlovák Marian Gaborik egyenlített, a ráadás hatodik percében pedig Alec Martinez beütötte a Los Angeles-i együttes győztes találatát.

A Kings a mostani rájátszásban mindhárom párharcát hét mérkőzésen nyerte meg, s ez volt a playoffban a hetedik olyan találkozója, amely után kieshetett volna.

A Blackhawks búcsúja egyben azt is jelenti, hogy ismét nem lesz címvédés az NHL-ben, amelyben legutóbb a Detroit Red Wings tudott két egymást követő évben bajnoki címet szerezni, 1997-ben és 1998-ban.

Eredmény:

Nyugati főcsoportdöntő, 7. mérkőzés:
Chicago Blackhawks-Los Angeles Kings 4-5 - hosszabbítás után

A párharc végeredmény: 4-3 a Los Angeles javára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.