Labdarúgó NB I

Sikerével bronzérmes a Ferencváros

A Ferencváros szerezte meg a bronzérmet a labdarúgó OTP Bank Liga 2013/14-es idényében, mivel a 30., utolsó fordulóban 2-0-ra legyőzte vasárnap a vendég Paksot a Puskás Ferenc Stadionban.

2014.06.01 18:50MTI
MTI/Bruzák Noémi

A sorozatban kilencedik győzelmüket arató zöld-fehérek ezt megelőzően három éve végeztek dobogón, akkor is harmadikként zártak. A fővárosi klub bajnoki harmadik helyezettként a következő szezonban ismét szerepelhet a nemzetközi kupaporondon, az Európa Liga-selejtező első körében lesz érdekelt.

Ezen a meccsen lépett pályára utoljára profi labdarúgóként Éger László, a vendégek visszavonuló kilencszeres válogatott védője, aki a 80. percben, lecserélésekor - a húszezer szurkoló tapsvihara közben - elsírta magát. A futballista 416 mérkőzésen szerepelt a magyar élvonalban.

A paksiak közül Simon Attila is ünnepelhetett, mert bár ezúttal nem volt eredményes, 18 találatával gólkirály lett holtversenyben a székesfehérvári Nikolics Nemanjával, aki az ezzel egy időben zajlott találkozón betalált és utolérte őt az élen.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:
Ferencváros-MVM Paks 2-0 (0-0) 
Puskás Ferenc Stadion, 12 ezer néző, v.: Iványi
Gólszerzők: Bönig (54.), Leonardo (82., 11-esből) piros lap: Windecker (74.) sárga lap: Jovanovic (63.), Pavlovic (73.), Leonardo (76.), illetve Windecker (40., 74.), Kecskés (62.), Éger (79.)

Ferencváros: Dibusz - Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Bönig (Laczkó, 87.) - Somália (Józsi, 84.), Gyömbér, Leonardo, Holman (Ugrai, 72.), Jenner - Böde

MVM Paks: Molnár P. - Heffler T., Kovács G., Éger (Kulcsár D., 80.), Szabó J. (Báló, 34.) - Könyves (Bor, 61.), Bori, Kecskés, Windecker, Bartha - Simon A.

Az első perctől a Ferencváros irányított, de az első félidőben a játékából hiányzott az átütő erő, illetve a befejezéseknél rendre pontatlanok voltak a hazai futballisták. A folytatásban még nagyobb nyomás nehezedett a vendég kapura és Bönig találatával sikerült is vezetést szerezniük a zöld-fehéreknek.

A hátralévő időben többször növelhette volna előnyét a Ferencváros, amely végül Leonardo értékesített büntetőjével a hajrában végleg eldöntötte a három pont sorsát.

MTI/Bruzák Noémi


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.