Három perc fölé növelte előnyét

Giro d'Italia: Quintana végső sikere már biztos

Az összetettben élen álló Nairo Quintana megnyerte a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny 19. szakaszát, egy 26,8 km-es hegyi időfutamot, így három perc fölé növelte előnyét és tulajdonképpen bebiztosította végső sikerét.

2014.05.30 18:16MTI
freedigitalphotos.net/bplanet

A tavalyi Tour de France-on második helyen végzett kolumbiai kerekes legfőbb üldözőjét, a honfitárs Rigoberto Urant közel másfél perccel előzte meg az 1712 méter magas Cima Grappára vezető etapon.

Ez azt jelenti, hogy ha szombaton az utolsó hegyi etapon nem történik semmi váratlan, akkor Quintana megnyeri pályafutása első háromhetes körversenyét.

A tavalyi Girón másodikként végzett Uran a pénteki szakaszon harmadik lett, ugyanis a hazai szurkolók örömére Fabio Aru is több mint egy perccel megverte őt, így az összetett második helyéért nagy küzdelem várható szombaton közte és a mostani kiváló teljesítményével az összetett harmadik helyére feljövő, mindössze 23 éves tehetség között.

Eredmények: 19. szakasz, Bassano del Grappa-Cima Grappa, 26,8 km, egyéni hegyi időfutam:
1. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 1:05:37 óra
2. Fabio Aru (olasz, Asztana) 17 mp hátrány
3. Rigoberto Uran (kolumbiai, Omega Pharma - Quick-Step) 1:26 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Quintana 79:03:45 óra
2. Uran 3:07 perc hátrány
3. Aru 3:48 p h.

A vasárnapig tartó viadalon szombaton a Maniago és a legendásan nehéz, helyenként 22 százalékos meredekségű Monte Zoncolan közötti 167 km-es etap vár a mezőnyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.