Kupadöntő

Képek: futballthriller, 23 ezren a Puskásban és "sz.rházi emelesz"

Extázisban tomboló 23 ezer drukker, végletekig kiélezett dráma, lila örömmámor a Magyar Kupa döntőjében.

Képek: futballthriller és 23 ezren a Puskásban, rendőri erődemonstráció és "sz.rházi emelesz" képgaléria

2014.05.26 06:59ma.hu
Fotó: ma.hu, további fotók a képre kattintva

Szombat este láttuk, milyen egy nemzetközi kupadöntő annak drámájával és izgalmaival együtt. Vasárnap este pedig az is kiderült, hogy ha minőségi fociban nem is, kiélezett thrillerben és lelátói hangulatban simán elérjük a Nyugat-Európai szintet. Kilencezer miskolci és kilencezer újpesti érkezett a Puskás Ferenc Stadionban rendezendő Újpest-Diósgyőr kupadöntőre, és a semleges drukkerekkel együtt jó 23 ezren töltötték meg a szebb napokat látott egykori Népstadiont.

Piros-fehérbe és lila-fehérbe öltözött fanatikusok özönlöttek a stadion felé, jó volt látni, hogy ennyien szeretik még a magyar focit. Pintér Attila szövetségi kapitány az összefogás hiánya miatt sajnálkozott a hétköznapi dán meccs miatt - volt csapat, amely nem engedte meg az emiatt meghiúsult összetartozásra játékosait - miközben a kupadöntőn a sokszor ostorozott és lenézett szurkolók összefogtak a közös mondandó érdekében: míg az egyik oldal a "sz.rházhi" jelzőt üvöltötte, a másik tábor válaszul az "emeleszt" (azaz MLSZ) kiáltotta világgá.

Emellett a "2014. 10. 11.: minden magyar Bukarestbe" feliratot emelték magasba mindkét oldalon, utalva a közelgő magyar-román Eb-selejtezőre. A meccs fantasztikus hangulatot, és rendkívüli izgalmakat hozott. A rendszeresen többszáz biztonsági ember és készenléti rendőr jelenlétében (talán túlzott erődemonstráció jegyében) zajló találkozón a lilák korán vezetést szereztek Litauszki révén a 6. percben.

A kapuk felváltva forogtak veszélyben, a Diósgyőrnek pedig a ráadás perceiben Bacsa révén sikerült egyenlítenie. A hosszabbítást ennek megfelelően a miskolciak kezdték erőteljesebb pszichikai háttérrel, egy gyors kiállítással - Kádár Tamást küldte Solymosi idő előtt zuhanyozni - a lilák kerültek fölénybe.

Gólt azonban nem hozott a ráadás, jöhettek a büntetők. A Diósgyőr kétszer is célt tévesztett, míg az Újpest hibátlan büntetett, így történelmük kilencedik Magyar Kupa győzelmét ünnepelték a futballthriller végén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.