Madarász sima győzelemmel mutatkozott be

Davis Kupa: vezetnek a magyarok az örmények ellen

Madarász Gergely sima győzelmével a magyar válogatott 1-0-ra vezet Örményország ellen a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának szegedi salakpályás tornáján.

2014.05.07 13:42MTI

A szerdai nyitónap a 12 csapat bevonulásával kezdődött meg a Gellért szabadidőközpontban, amely tíz éve adott otthon legutóbb DK-párharcnak, akkor a II-es csoportban Szerbia 3-0-ra nyert Magyarország ellen. A folytatás annál szebben alakult, a centerpálya első párharcában - az A csoport küzdelmeinek nyitányán - ugyanis a Davis Kupában újonc Madarász Gergely alig 56 perc alatt legyőzte Asot Gevorgiant.

A világranglistán 717., balkezes Madarász mindössze két játékot vesztett az ATP-rangsorban nem jegyzett riválisa ellen, a DK-ban ezen a szinten csak két nyert szettig tartanak a mérkőzések.

"Az esőtől picit mély a pálya, és az elején izgultam is, de aztán remekül sikerült minden" - mondta a 20 éves magyar a könnyed győzelmet követően.

A második egyest az első számú magyar teniszező, Fucsovics Márton (237.) vívja Mikajel Avetiszjannal (1836.).

Eredmény, A csoport:
Magyarország-Örményország 1-0 - állás az első egyes után
Madarász Gergely-Asot Gevorgian 6:0, 6:2

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.