Labdarúgó NB I

Fradi, Győr: a kicsikart győzelem is három pontot ér

A dobogóért harcoló Ferencváros 1-0-ra nyert a kiesés elkerüléséért küzdő Mezőkövesd otthonában.

2014.05.04 08:20MTI

A zöld-fehérek sorozatban hatodik mérkőzésüket nyerték meg, pontszámban pedig beérték a harmadik helyen álló Videotont. A Mezőkövesd sorozatban harmadik bajnokiján kapott ki 1-0-ra, hátránya pedig öt pont a még bennmaradást jelentő 14. helyen álló Pakssal szemben.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencváros 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 5000 néző, v.: Szabó

gólszerző: Busai (29.)

kiállítva: Menougong (84.), illetve Pavlovic (84.)

sárga lap: Dobos (29.), Hegedűs D. (31.), Velicky (32.), Fótyik (37.), Hegedűs Cs. (67.), Takács (77.), illetve Pavlovic (25., 84.), Mateos (50.)

Mezőkövesd:
Horváth - Hegedűs Cs., Szalai (Harsányi a szünetben), Velicky, Fótyik - Hegedűs D., Dobos (Takács a szünetben), Bognár, Melczer - Sárközi (Kiss 72.), Menougong

Ferencváros:
Dibusz - Jovanovic, Gyömbér, Besic, Busai - Jenner (Holman 85.), Cukic - Pavlovic, Mateos, Somalia (Bönig 90.) - Leonardo (Böde 92.)

Az első félidőben szinte végig a Ferencváros akarata érvényesült, a végig veszélyesebben futballozó zöld-fehérek megérdemelten szereztek vezetést.

A fordulást követően - már szakadó esőben - nagyobb tempót próbáltak diktálni a hazaiak, de ez a helyzetekben nem mutatkozott meg. A hajrára Menougong, illetve Pavlovic kakaskodása miatt mindkét csapat megfogyatkozott, de az eredmény nem változott.

A címvédő Győri ETO FC a Puskás Akadémia vendégeként nyert 1-0-ra a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján. Horváth Ferenc együttese ezzel a sikerrel pontszámban utolérte a listavezető Debrecent.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Puskás Akadémia-Győri ETO FC 0-1 (0-0)
Pancho Aréna, 3300 néző, v.: Németh Á.

gólszerző: Kalmár (59.)

sárga lap: Tóth II B. (3.), Denkovic (29.), Szekeres (83.), illetve Pátkai (47.), Lipták (60.), Kalmár (68.)

Puskás Akadémia:
Hajdúch - Szélesi, Vaszicsku, Szekeres A., Nagy Zs. - Czvitkovics (Szakály D., 64.), Tóth II B., Polonkai (Berki, 77.), Tóth I B., Denkovic - Tischler (Lencse, 69.)

Győr:
Kamenár - Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar (Dudás, 79.) - Kalmár (Trajkovic, 83.), Pátkai, Kamber - Strestík (Burgos, 90.), Andric, Varga R.

Az első félidőben a Győr volt a kezdeményezőbb, a szakadó esőben azonban csak rögzített szituációk után láthatott helyzeteket a Pancho Aréna közönsége. Hazai oldalon egy szöglet után Tóth I Balázs került helyzetbe, a vendégek pedig Dinjar révén egy szabadrúgásból a kapufát találták el.

A fordulást követően vezetést szerzett a vendég gárda, Kalmár gyönyörűen tekert a kapuba, a labda a kapufáról vágódott a hálóba. A hazaiak támadójátéka Lencse pályára lépésével feljavult, ennek ellenére a győriek irányították a találkozót és nem is engedték ki kezükből a győzelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.