Felsőoktatási támogatás

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíja - másodszor

Ezúttal 18 sportág 120 kiváló sportolója - köztük 10 olimpiai és paralimpiai érmes, ebből 4 olimpiai és 1 paralimpiai bajnok, valamint számos világbajnok - részesülhet az elismerésben.

2014.04.28 13:28MTI

Immár második alkalommal vehetnek részt tehetséges sportolóink a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíja programjában. Az ösztöndíjak odaítéléséről a jelentkezési feltételek, az értékelési szempontok, valamint a javaslatok alapján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere döntött.

Magyarország sportnagyhatalom, s ezt a pozíciót a kormány hosszú távon fenn kívánja tartani. Ezért különösen fontos, hogy a tehetséges magyar sportolók itthon, a hazai felsőoktatási intézményekben folytassák tanulmányaikat. E célkitűzés érdekében a 2013-2014-es tanév megkezdésétől a legtehetségesebb sportolók felsőfokú tanulmányait nemzeti sportösztöndíj rendszer bevezetésével segíti kormány.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj célja a magyar felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szereznek. Az újfajta hallgatói támogatás elnyerésének ezúttal is az volt a feltétele, hogy a pályázó 35 éves kor alatti, nemzeti válogatott kerettagsággal rendelkezzen.

Az ösztöndíjban részesülő hallgatók teljes névsora itt olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.