MLSZ

Pirotechnika, rigmusok: összesen 750 ezret fizetnek

A bírságok közötti különbség oka az, hogy a hazai szektorból több alkalommal használtak pirotechnikai eszközöket és a megbotránkoztató rigmusok is többször hangzottak el.

2014.04.08 19:19MTI
Forrás: youtube.com

A két klubot összesen 750 ezer forintra büntette meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén a pénteken rendezett Újpest-Ferencváros bajnoki rangadó kapcsán.

A testület rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az Újpestet, mint visszaesőt 450 ezer, pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Az MLSZ honlapján olvasható indoklás szerint a bírságok közötti különbség oka az, hogy a hazai szektorból több alkalommal használtak pirotechnikai eszközöket és a megbotránkoztató rigmusok is többször hangzottak el.

Szintén pénzbírságot kapott a Debrecen, amiért szurkolói a Győr ellen pirotechnikai eszközöket használtak. A hajdúságiaknak 150 ezer forintot kell fizetniük.

A fegyelmi bizottság ugyanakkor - tárgyalás megtartása után - az FTC-vel szemben a DVSC elleni mérkőzéssel kapcsolatban kiszabott korábbi 300 ezer forintos pénzbüntetést 250 ezerre mérsékelte.

A hétvégén kiállított játékosok közül a mezőkövesdi Vermes Krisztiánnak és a Puskás Akadémiában futballozó Tóth Balázsnak két-két, míg a győri Pátkai Máténak egy mérkőzést kell kihagynia.

A Ligakupában történt kihágások miatt a Ferencvárosnak és a Szigetszentmiklósnak egyaránt 100 ezer forintot kell fizetnie, előbbi a szurkolói által kiabált megbotránkoztató rigmusok, utóbbi rendezési hiányosságok miatt bűnhődik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.