Itt is elúszott a bronz

Birkózó Eb - Gulyás Zsombor is ötödik lett

Gulyás Zsombor az ötödik helyen végzett a szabadfogásúak 70 kilogrammos súlycsoportjában a finnországi birkózó Európa-bajnokságon, Vantaában.

2014.04.04 18:57MTI
MTI, archív

A szabadfogású szövetségi kapitány Gulyás István fia élete első felnőtt világversenyén egy-egy győzelem és vereség után vigaszági sikerével mérkőzhetett a bronzéremért a török Yakup Gorral, s édesapja szerint az esti meccsen sem számított teljesen esélytelennek.

A találkozó meddő első percében a törököt figyelmeztette a bíró, ellenfele ezek után egy gyors támadással kitolta Gulyást (0-1). A 21 éves csepeli sportoló keményen küzdött, ám az első szakasz utolsó percében kétszer is elkapta a lábát Gor, s amíg az elsőnél még sikerült kivédenie a támadást, a másodiknál már nem, így 3-0-s hátrányban ment szünetre.

A pihenő után a török erősen passzív volt, de intése után ismét szépen támadott lábra, majd mögé került, ezzel már 5-0-ra vezetett. A hajrában Gulyás Zsombor továbbra is próbálkozott, de nem maradt ereje, hogy akciót csináljon, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

"Azt hiszem, a rutintalanságom miatt kaptam most ki. Első felnőtt világversenyem volt csak, s azt gondolom, hogy egy-két év múlva már meg tudok nyerni majd egy ilyen meccset. Előzetesen is egy-két győzelmet vártam magamtól, így elégedett vagyok az Eb-vel" - mondta Gulyás Zsombor az MTI-nek.

Pénteken korábban Németh Zsanett ötödik lett a nők 75 kilós kategóriájában, míg a 86 kilogrammos Veréb István később lép majd szőnyegre a bronzéremért a grúz Dato Marszagisvili ellen. A szabadfogásúaknál csütörtökön a nehézsúlyú (125 kg) Ligeti Dániel harmadik lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.