Búcsú a birkózó Eb-től

Galambos Ramóna kikapott, Molnár kiesett

A 17 éves Galambos Ramóna jó teljesítményt nyújtott, de kikapott az olimpiai bronzérmes Julija Ratkevicstől a nők 60 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntjében a Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján, melyen a szabadfogásúak 57 kilós súlycsoportjában szereplő Molnár József kiesett.

2014.04.02 11:17MTI
MTI

A rutinszerzés volt a cél Galambos számára a felnőttek kontinensviadalán, Wöller Ákos előzetesen tisztes helytállást várt tőle az 59 kilogrammban 2009-ben világbajnok azeri ellen.

"Ez nem jó volt, ez tökéletes volt, ha van még egy perc az azerinek annyi" - mondta a meccs után Wöller, ugyanis Galambos a szakvezetés minden várakozását felülmúlóan birkózott.

A találkozó eleje ugyan kicsit ijesztőre sikeredett, mivel Ratkevics pillanatok alatt Galambos mögé került, ám a fiatal sportoló már ekkor is megmutatta, hogy miért számít a magyar birkózás egyik legnagyobb tehetségének, a lenti helyzetben ugyanis kiválóan védekezett, s ellenfele nem tudott akciót csinálni rajta.

A folytatásban kemény harc folyt a szőnyegen, Ratkevics folyamatosan fogta a magyar kezét, aki nem talált fogást rajta, aztán az azeri egy szép és gyors malommal - karberántással és alányúlással - eldobta riválisát, így alig két perc után már 6-0-ra vezetett.

Ekkor felsejlett a gyors technikai tus veszélye, ám a folytatásban Ratkevics ereje fogyott, míg Galambos továbbra is keményen küzdött. A második szakaszban akciót ugyan nem tudott a magyar lány csinálni, ám riválisát végig védekezésre késztette, s az utolsó percben kétszer is megintették az erejével elkészült azerit, aki így is 6-2-re győzött.

"Kicsit a malom bosszant, de elégedett vagyok, jól sikerült ez a meccs. Első éves juniorként vagyok itt, korábban a felnőtt világversenyeket mindig úgy néztem, hogy de jó lenne egyszer ott lenni, most pedig Eb-n birkózhattam" - mondta az MTI-nek Galambos Ramóna, aki a vigaszági folytatásban reménykedhet.

A nap másik magyarja, Molnár József számára véget ért a viadal, miután fehérorosz legyőzője a negyeddöntőben kikapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.