Brazília, Peru

Rájár a rúd a stadionokra

Halálos baleset miatt állnak a nyári labdarúgó-világbajnokságra épülő stadion munkálatai Sao Paulóban. A Monumentalt meg azért zárták be, mert egy tinédzsert lelőttek a "szurkolók" vasárnapi összecsapása során.

2014.04.01 11:53ma.hu
Forrás: MTI

Az illetékes hivatal addig megtiltotta a székek további beszerelését, amíg a Fast Engenharia nevű kivitelező cég nem vezet be megfelelő biztonsági intézkedéseket. A munkás - aki nem viselt biztonsági felszerelést - szombaton nagy magasságból lezuhant egy ideiglenes állványról, és életét vesztette. A szakvélemény szerint védőhálóval megelőzhető lett volna a tragédia.

A brazíliai vb-stadionépítések halálos áldozatainak száma ezzel hétre emelkedett.

A torna éppen Sao Paulóban kezdődik meg június 12-én a házigazdák és a horvátok mérkőzésével.

Közben harminc napra bezárták a perui futballbajnok Universitario stadionját, a Monumentalt, mert egy tinédzsert lelőttek a szurkolói csoportok vasárnapi összecsapása során.

A fiatalember, akit a mellkasán ért lövés, azonnal belehalt sérülésébe.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a limai klub által a kemény magnak juttatott ingyenjegyek elosztása körül alakult ki az összetűzés az egyes szurkolói csoportok között.

A kerület polgármestere a történtekre úgy reagált, hogy amíg nincs garancia az erőszakos cselekmények megelőzésére, a klub nem kap licencet a működésre. Peru egyik legnagyobb múltú és legnépszerűbb egyesületének, melynek stadionjába 80 ezren férnek be, 30 napja van arra, hogy előálljon a biztonsági tervvel.

A vasárnapi találkozót egyébként 3-1-re elvesztette az Universitario a Sport Huancayóval szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.