Büntetés

MLSZ: félmilliós büntetés az Újpestnek, büntetés a Pécsnek és a DIósgyőrnek is

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a vasárnapi bajnokiján, illetve a Péccsel játszott mindkét Magyar Kupa-mérkőzésen tapasztalt szurkolói megnyilvánulások miatt is pénzbüntetéssel sújtotta az Újpest csapatát, mely így összesen 550 ezer forintot kénytelen fizetni.

2014.03.27 21:07MTI
Fotó: ma.hu

A szövetség honlapján közöltek szerint a lila-fehér együttes drukkerei a Diósgyőr elleni vasárnapi OTP Bank Liga-találkozón pirotechnikai eszközöket használtak, illetve megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak, ezért 250 ezer forintra büntették a klubot. A fővárosiaknak a Pécs elleni Magyar Kupa negyeddöntős párharc idegenbeli első mérkőzésen történtek miatt 100 ezer, a hazai visszavágón tapasztalt szurkolói rigmusok és pirotechnikai eszközök használata miatt pedig 150 ezer forintot kell fizetniük.

A bizottság ugyanakkor ezekért a meccsekért a Diósgyőrt, illetve a Pécset is megbüntette: a borsodiaknak szurkolóik viselkedése miatt 50 ezer forintot, a pécsieknek pedig az Újpest elleni első meccsen tapasztalt rendezési hiányosságok miatt kell szintén 50 ezer forintot fizetniük. A Pápa-Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Lombardot írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a vendég szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Haladást pedig 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a fegyelmi bizottság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.