Az ön kesztyűje milyen bőrből van?

Golfkesztyűnek szánt kutyabőröket találtak

Több száz kikészített, exportra szánt kutyabőrt találtak egy erdőben Thaiföld északkeleti részén, amely a Vietnamba és Kínába irányuló kutyahúscsempészetéről ismert.

2014.03.27 02:30MTI

A kutyabőröket zsákokba csomagolva találták meg a Laosszal határos Szakon Nakhon tartományban, egy nagy halom kutyacsont közelében.

A hatóságok szerint a térségben működő illegális kutyamészárszékek félnek a lebukástól, ezért rejtik el például az erdőben a "készterméket".

Az állatcsempészet ellen küzdő rendőrségi egység szerint a kifehérített kutyabőrt külföldre adják el, ahol főleg golfkesztyűket gyártanak belőlük, de felhasználják kalapok, kisebb táskák és tárcák készítésére is a drágább marhabőr helyett.

A Watchdog Thailand nevű állatvédő szervezet úgy tudja, hogy egy eleven kutyát 10 dollárért lehet eladni a csempészeknek, akik azt Kínában vagy Vietnamban értékesítik, ahol a kutyahús ínyencfalatnak számít, a kutyabőr pedig bőripari alapanyagnak.

Ugyanebben a tartományban tavaly májusban kétezer, valószínűleg kínai és vietnami konyháknak szánt kutyát szabadítottak ki ketreceikből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.