51 pont a vendég ellen

Könnyedén, klubrekorddal nyert a Lakers

A Los Angeles Lakers klubrekordot jelentő 51 pontot dobott a harmadik negyedben, s végül könnyedén nyert a vendég New York ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játéknapján.

2014.03.26 08:18MTI
freedigitalphotos.net

A találkozó 51-31-gyel zárult harmadik negyedében 82 (!) pont született, a Knicks még sosem kapott ennyi pontot egy játékrészen belül. A 18 triplát szóró - és a klubcsúcstól csak eggyel elmaradó - kaliforniaiak korábbi sikertrénere, a Lakersszel ötszörös bajnok Phil Jackson először volt a New York sportigazgatójaként jelen a Staples Centerben.

Az 51/19-es győzelmi mérleggel a mezőnyben második Oklahoma City hosszabbítás után kikapott Dallasban, főként a 32 pontos német Dirk Nowitzki jóvoltából.

A vendégeknél Kevin Durant sorozatban 36. mérkőzésén szerzett legalább 25 pontot, az MVP cím első számú várományosa - aki ezúttal 43 pontot dobott - így már csak négy találkozóra van attól, hogy beállítsa a legendás Michael Jordan csúcsát.

Az Orlando kilenc vereség után nyert ismét, míg a Cleveland úgy verte meg a Torontót, hogy közben egyszer már elherdálta 21 pontos előnyét.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers–Toronto Raptors 102–100
Orlando Magic–Portland Trail Blazers 95–85
Dallas Mavericks–Oklahoma City Thunder 128–119 – hosszabbítás után
Los Angeles Lakers–New York Knicks 127–96

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.