Rengetegen indulnak

Borítékolható előnevezési csúcs a Vivicittán

Harminc nappal a 29. Telekom Vivicittá futóverseny előtt már borítékolható, hogy a félmaratoni távon létszámcsúcs születik: a 21 kilométeres futásra előnevezők száma meghaladta az előző évi összes nevezést.

2014.03.14 13:27MTI
freedigitalphotos.net

Ez a táv a külföldiek körében is nagyon népszerű: a rajtlistán már most több mint 500 határon túli nevező található, akik 41 különböző országból jelezték részvételüket. Jelenleg a legidősebb nevező egy 81 éves úr, a legidősebb előnevezett hölgy pedig 79 éves - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A verseny április 13-án a megszokott margitszigeti helyszínről rajtol. A tízezres tömegeket megmozgató rendezvény rendkívüli népszerűségét annak is köszönheti, hogy több futamot indítanak, így a család minden tagja megtalálhatja a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot: Vivicittá (10 km), Midicittá (7 km), Minicittá és gyaloglás (3,2 km), családi futás (800 m), valamint a komolyabb felkészültséget igénylő félmaraton (21 km).

A Budapest Sportiroda versenyéhez több jótékonysági esemény is csatlakozik, idén az UNICEF Magyarországot és a Gézengúz Alapítványt lehet támogatni a futással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.